Известие

Collapse
No announcement yet.

Тампони на реактивната щанга

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Тампони на реактивната щанга

Някой сменял ли е?

Става въпрос за номер 8 и 11? Има ли някаква особеност при махането на щангата? Има ли смисъл да се сменя и болта - 5?
    Alfa Romeo 155 1.8TS
    Alfa Romeo 156 1.9 16V m-jet

Тези неща се наричат биалетки
    Особеност няма, просто трябва да си помагаш с крика когато ги монтираш.
    Аз съм сменял и двете - биалетките и тези от вътрешната страна и разликата беше голяма преди и след смяната
    sigpic

Comment

На биелетките има два тампона и според мен и двата трябва да се сменят А за тампоните на щангата според мен се налага сваляне на преден мост
      0888 232 484 - Бобо Extreme Service
      sigpic
      Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
      Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

И последно за вътрешните маха ли се предният мост или не ?

Ми ако не си фокусник се налага
        Alfa Romeo 155 1.8TS

Comment

а къде да я закарам за да ми ги сменят??
          щот мойта щанга я сменях и пак се разхлопа ...

Comment

Точно 8 и 11 на типото ги сменях без да махам моста. Малко крива работа е, ма при добро желание става. Тампонът е сцепен и не се налага сваляне на реактивната щанга. Биалетките не е лошо също да ги смениш, не са скъпи. Аз взимах последно за 16лв (по спомен) комплекта (биалетка + тампони)
            Разликата после беше огромна

Има една тънкост при 8 и 11: като сложиш новите не ги стягай докрай докато не спуснеш колата на гуми. След това натискаш предницата 2-3 пъти за да се намести реактивната щанга и чак тогава се стяга. Иначе тампонът ще е под напрежение и ще свърши скоропостижно.
            166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
            ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

Първоначално публикувано от tonov
              ...Тампонът е сцепен и не се налага сваляне на реактивната щанга...
              Е точно това ме интересуваше тогава...
              Alfa Romeo 155 1.8TS

Comment

леле чак сега видех откога е темата
                166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
                ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

Първоначално публикувано от tonov
                  леле чак сега видех откога е темата
                  Няма значение откога е... темата ще си е актуална докато се карат 155-ци
                  Alfa Romeo 155 1.8TS

Comment

...и последно - може ли да се семнят тампоните на биалетките и реактивната щанга, без да се сваля предния мост?
                    А ако ми кажете в сервиза, колко пари ви взимат за труд, ще ми направите услуга...

Питам, защото онзи ден като прочетох темата, рекох да се навра и аз под колата и видях, че тампона на биалетката от лявата страна е скъсан. 100 пъти ходих за оглед на предния мост в сервиза и все ми викат всичко си ОК... ОК...ОК.. ама все нещо ми потропва и ме дразни . Вероятно това ще да е проблема?!
                    AR 155 1,7TS 8v, modified - http://www.clubalfaromeo.com/forum/s...ad.php?t=29433
                    Здравословно общество е това, в което почтено и с уважение към мнението на другите и към човечността, несъгласните могат да изразят своето несъгласие.

Comment

По принцип става но с 300 зора и много псуване аз на старата ги сменях с един приятел та ме храни 2 дена той
                      Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
                      Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
                      Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Първоначално публикувано от Z:)m
                        ...и последно - може ли да се семнят тампоните на биалетките и реактивната щанга, без да се сваля предния мост?
                        А ако ми кажете в сервиза, колко пари ви взимат за труд, ще ми направите услуга...

Питам, защото онзи ден като прочетох темата, рекох да се навра и аз под колата и видях, че тампона на биалетката от лявата страна е скъсан. 100 пъти ходих за оглед на предния мост в сервиза и все ми викат всичко си ОК... ОК...ОК.. ама все нещо ми потропва и ме дразни . Вероятно това ще да е проблема?!
                        За биалетките нямаш проблем да ги смениш направо (една по една се сменят)... можеш да си ги сменяш и през 6 месеца , те са и евтини.

Иначе за свалянето на моста в сервиз ще ти излезе около 50лв... поне тука вземат толкова.
                        Alfa Romeo 155 1.8TS

Comment

Биалетките са лесни,тънкостта при смяната на горните тампони(11) е,че трябва да се разглобят черупките 12 и 13,а това при първа смяна става с остър секач,защото са споени с точкова заварка.Като се слага новия тампон задължително се мажи с веро за да се плъзга в черупките при стягане на двата болта.Ще има много псуване, скъсани нерви,побеляла коса високо кръвно и така нататък но си заслужава.
                          Окачването става стегнато като ново.
                          Смяната става без сваляне на моста
                          Alfa Romeo 146 TI 97 FACELIFT

Comment

Днеска сложих полиуретанови superpro. Като първи впечатления (преди проливния дъжд) мога да кажа, че определено разлика се усеща... колата се накланя доста по-малко в завой и самото управление е малко по-стегнато и рязко, а също и следва още по-добре пътя. В съчетание със спортни пружини направо предницата не се накланя. Остава да сложа и едно Koni отзад

Имам и един въпрос: греста към комплекта слага ли се, щото в сервиза не я сложиха?
                            Alfa Romeo 155 1.8TS

Comment

Първоначално публикувано от ALFA CORSE
                              Днеска сложих полиуретанови superpro. Като първи впечатления (преди проливния дъжд) мога да кажа, че определено разлика се усеща... колата се накланя доста по-малко в завой и самото управление е малко по-стегнато и рязко, а също и следва още по-добре пътя. В съчетание със спортни пружини направо предницата не се накланя. Остава да сложа и едно Koni отзад

Имам и един въпрос: греста към комплекта слага ли се, щото в сервиза не я сложиха?
                              А тези на какви пари и откъде си ги купил?
                              А относно греста - може би е за смазване на тампоните при сглобяването им - да улеснят монтажа... вместо да се ползва олио, както един колега по-горе е отбелязал
                              AR 155 1,7TS 8v, modified - http://www.clubalfaromeo.com/forum/s...ad.php?t=29433
                              Здравословно общество е това, в което почтено и с уважение към мнението на другите и към човечността, несъгласните могат да изразят своето несъгласие.

Comment

Working...
                              X